Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat doe ik tijdens een stroomstoring?

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat de stroom uit het niets uitviel. Dit kan gebeuren in armere landen, maar ook in rijkere landen. Toch blijft het pech, want je stroom is weg. Wanneer de stroom niet meer werkt zal er geen wifi meer zijn, je telefoon is niet meer op te laden, de lampen werken niet meer en zal je moeten koken op gas. Een flinke verandering dus. We zijn niet goed voorbereid op deze situatie. Daarnaast zijn we er ook niet aan gewend.

 

In Nederland komt het heel soms voor dat de stroom uit valt. Het gebeurt dus niet vaak. 

Hierdoor weten de meeste mensen in Nederland niet wat ze moeten doen als er plotseling een stroomstoring is en alle elektrische apparaten niet meer werken. We zijn erg afhankelijk van ons elektriciteitsnet. Zonder elektriciteit kunnen wij Nederlanders wel overleven, maar er zijn veel moeilijkheden. Dan werkt de vaatwasmachine niet meer, is de tv niet meer te gebruiken en kun je ook niet even je laptop opladen. Ook is het zo dat je de wasmachine niet meer kunt gebruiken om je kleding te wassen. Vooral in de winter is er geen LED-licht en wordt het snel donker. Bij een stroomstoring ervaren we pas hoeveel we daadwerkelijk van ons powernet afhankelijk zijn. Elektriciteit is echter niet helemaal betrouwbaar, dus het is goed om te weten wat je moet doen als de stroom uitvalt.

 

Allereerst kan je proberen de storingsdienst van je eigen energieleverancier te bereiken. Je kunt hen dan op de hoogte stellen van wat er aan gaande is. Daarnaast kun je ook het heft in handen nemen en bellen met het landelijke stroomstoringsnummer: 0800-9009. Hierna haal je de stekkers uit de stopcontacten. Je voorkomt hiermee dat er schade ontstaat op het moment dat de stroom weer gaat lopen. Als je dit hebt gedaan kijk je naar de omgeving. Hebben er misschien mensen hulp nodig? In de winter is het slim om de ramen dicht te laten. De deuren kun je altijd dicht laten.

http://groenewegendelft.nl