Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Terug in de tijd

Een online telefoondienst; voor de moderne mens iets heel normaals en vanzelfsprekend. Voorheen was dit niet het geval. In 1995 is de live chat en e-mail begonnen, dat is niet eens zo lang geleden. In hetzelfde jaar begon Nordstrom met het retourneren van kleding. Vroeger bleven e-mails dagenlang onbeantwoord en nu willen mensen er niet eens aan denken om een late reactie te krijgen. Wat is de geschiedenis van deze telefoondienst eigenlijk en hoe is dit ontstaan? 

Heel wat jaren terug in 1876 is de eerste telefoon uitgevonden waarna er in 1894 al een eerste stap werd gemaakt om te communiceren met de klant. Als een klant genoeg geld had, was er een mogelijkheid om te communiceren met de winkel waar er een aankoop was gedaan. De telefoon werd naarmate steeds populairder en in 1960 is het eerste callcenter opgericht. Hier werden verschillende vragen en ondersteuning van klanten behandeld. Ondanks deze grote marketing uitvinding duurde het toch een tijd voordat het callcenter concept maximaal werd gebruikt. In de late jaren 70′ is er een interactieve antwoordservice ontwikkeld, maar ook deze ging niet volledig van de grond doordat de kwaliteit zeer slecht was.  

Rond het jaar 2000 werden diverse webshops geopend waar er voor de klanten ondersteuning werd aangeboden zoals klantenservice en gratis verzending. Tegenwoordig is een telefoondienst onmisbaar bij elk bedrijf, alleen is dit niet altijd makkelijk. Als individu kun je niet altijd bereikbaar zijn waardoor het inschakelen van een antwoordservice kan helpen. Neem het voorbeeld van de callcenters waar eerder over is gesproken, het kostte hun vrij veel moeite om de verschillende klanten te woord te staan. Met een antwoordservice zijn de klanten in goede handen voor hun vragen, zonder dat jij wordt gestoord bij je werkzaamheden. De telefoondienst is dus al een aantal jaren in omloop en zal zich in de toekomst zeker uitbreiden. 

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/