Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

SEO is meer dan een simpele WordPress plugin

Geen enkel bedrijf kan zonder zoekmachine marketing. Wie online niet vindbaar is bestaat in de echte (offline) wereld ook niet. Ook bedrijven die offline handel drijven hebben baat bij zoekmachine marketing. Bijna elke zoektocht begint op het internet. Het wereld wijde web is binnen handbereik en bedrijven zijn tegenwoordig dichterbij dan ooit. Als bedrijf niet vindbaar zijn in de zoekmachine betekent dat die eerste plek afgestaan wordt aan een concurrent. Met andere woorden, staat jouw bedrijf er niet tussen dan staan jouw concurrenten er wel. En halen zij jouw potentiële klanten naar zich toe.

Hulp krijgen van een SEO specialist

Om zoekmachine marketing in te zetten kunnen bedrijven vaak hulp gebruiken. Om in de gratis resultaten te komen staan (de organische) onder de advertenties moet er aan honderden knoppen gedraaid worden. En welke knop heeft nu meer effect dan een ander? Hoe weet je dat wat je inzet aan marketing ook resultaat oplevert? Het inhuren van een SEO specialist biedt uitkomst. Deze specialist is opgeleid om het beste in te zetten om hoog in de zoekmachine te komen. Hij of zij weet precies aan welke knoppen er gedraaid moeten worden. Het stond hierboven al vermeld, van die knoppen daar zijn er honderden van, en welke knoppen het beste werken voor het bedrijf dat is aan een expert wel besteed. In de ene branche is er veel online concurrentie, dan zullen de technieken vooral gericht zijn op content. Deze content werkt tweeledig. DE SEO specialist kan met behulp van deze content ervoor zorgen dat je in de zoekmachine zult stijgen. Aan de andere kant is deze content voor de bezoekers van de website. Zij zoeken en zullen deze informatie op de website tot zich nemen. Door goede content aan te bieden wordt de website beter gevonden en zal deze als relevant worden gezien door zowel de bezoekers als de zoekmachine.

De specialist kijkt ook naar technische zaken

Een goede SEO expert die zich gespecialiseerd heeft in het optimaal benutten van de zoekmachine biedt hierbij de handvatten en tools om dit op een geschikte manier in te zetten. Ook technisch gezien is het belangrijk om een specialist in SEO mee te laten kijken. Niet ieder bedrijf heeft namelijk de kennis en kunde in huis om ervoor te zorgen dat technisch alles in orde is om de website zo goed mogelijk vindbaar te maken in de zoekmachine. Denk aan het inrichten van de robots.txt of de sitestructuur. Dergelijke zaken lijken onbelangrijk, omdat je het als bedrijf niet zichtbaar op de website ziet, maar het kan ervoor zorgen dat de website niet eens voorkomt in de zoekmachine resultaten. En zoals aan het begin al gezegd werd; wie online niet vindbaar is, bestaat offline ook niet. Een SEO expert is dus geen overbodige luxe. 

SEO zelf doen: is dat een optie?

Ja en nee. Een goede SEO specialist zal je website kunnen laten scoren in de top 5 van de resultaten. Je kunt hem of haar hier wel bij helpen door goede content te schrijven, rekening te houden met zoekmachine optimalisatie aspecten. Lees je bijvoorbeeld eens in op een online marketing blog. Daarvan steek je al het een en ander op.

https://teamnijhuis.com/nl/seo-specialist