Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe corona de zorg beïnvloedt

Zelfs nu, in september, wat betekent een halfjaar later sinds het corona virus in ons land werd ontdekt en de hele wereld, is het corona virus nog steeds een groot onderwerp om over te praten. Nieuwssites staan er vol mee, de krant ook, en het enige wat je op televisie hoort als je naar praatprogramma’s gaat is hoe het leven verder kan gaan na de effecten van corona. Dit alles komt doordat er weer nieuwe besmettingen zijn, en het begint er op te lijken dat corona een tweede golf gaat krijgen, waardoor er weer net zo veel besmettingen zijn in maart, en misschien zelfs meer. Het COVID-19 virus beïnvloedt het leven van iedereen. Mensen kunnen niet meer normaal naar hun werk, hobby of sport- het is allemaal stopgezet, en anders zijn er erg strengere maatregelen die gewoon onmenselijk beginnen te worden. Het dagelijks leven wordt dus heel erg beïnvloed, maar hoe zit het nou met de zorg?

De zorg heeft misschien wel de meeste klappen gekregen door het corona virus. Voor deze crisis, waren er al bezuinigingen op de zorg, waardoor bijvoorbeeld tehuizen niet genoeg personeel konden betalen, omdat het teveel werd. Hierdoor werden veel ouderen verwaarloosd. Nu er crisis is, wordt dit natuurlijk verdubbelt. Er is veel aandacht nodig aan corona patiënten, waardoor er veel geld van de regering gaat naar onderzoek van corona. Ook ziekenhuis bedden worden vaak ingenomen door corona patiënten, waardoor er minder plek is voor mensen met andere ziektes en problemen, en natuurlijk de ouderen. Er is gewoon geen geld meer voor hulpmiddelen voor ouderen, zoals hulpmiddelen bij mobiliteitsproblemen. Het leven kan erg duur worden voor deze ouderen, wat bijna niet te betalen is met het pensioen dat ze ontvangen. Ook worden de tehuizen verwaarloosd.

Ook onderzoek naar andere aandoeningen lijkt wel een beetje te zijn stopgezet. De focus ligt nu echt op het corona virus, waardoor veel mensen te kort schieten omdat ze geen behandeling kunnen krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

http://lavicta.nl