Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een ervaren SEO specialist?

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een term die gebruikt wordt binnen online marketing. Het is een manier waarop men de zoekmachines kan beïnvloeden. Deze invloed komt tot stand door het correct gebruik maken van bepaalde zoektermen of zoekwoorden. Een website of webshop staat vol met tekst. De inhoud (content) van deze teksten bepalen hoe de zoekmachines tegen de webpagina’s aankijken.

Zoekmachine optimalisatie springt hierop in. Wanneer er bepaalde zoekwoorden terugkomen en herkenbaar zijn in de rest van de website weet een algoritme dat het deze pagina’s kan waarderen op zo’n specifiek woord of onderwerp. Zoekmachine optimalisatie uitgevoerd door een SEO specialist kan een krachtig effect hebben op het scoren op het internet.

Zoekmachine optimalisatie – SEO en SEA

Zoekmachine optimalisatie wordt meestal gebruikt voor SEO. Dit staat voor ‘search engine optimization’ en is een vertaling van zoekmachine optimalisatie. Het houdt zich bezig met het organische gedeelte van de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Hiermee wordt bedoeld dat het doel van zoekmachine optimalisatie is om zo hoog mogelijk in Google te komen, zonder te betalen voor advertentieruimte.

Zoekmachine adverteren (SEA) is de betaalde variant. Het betekent dat er wordt betaald voor een vastgezette plaats bovenaan de zoekresultaten. Niemand met zoekmachine optimalisatie kan hier bovenuit komen. Deze vorm van online marketing is echter duur omdat u betaald voor iedere keer dat er iemand op uw link klikt, ongeacht of dit vruchten afwerpt of niet. Zoekmachine adverteren (SEA) wordt aangeraden wanneer een bedrijf beschikt over een groot budget. Zoekmachine optimalisatie is voor kleinere, beginnende bedrijven aantrekkelijker.

Specialisten en experts

In beide vormen van zoekmachine optimalisatie zijn specialisten en experts te vinden. Vaak hebben deze tools beschikbaar om de waarde van een website of webshop te peilen en het verkeer te meten. Met een professionele werkwijze kunnen ze via zoekmachine optimalisatie (SEO) u meer bezoekers bezorgen. De vindbaarheid bepaald in grote mate het verkeer dat zal plaatsvinden. Indien de content zo ingedeeld wordt dat het aanzet tot kopen of het afnemen van een dienst is er sprake van conversie optimalisatie. Een hoge conversie zorgt ervoor dat u met een klein aantal bezoekers een groot percentage klanten krijgt. Voor deskundig advies van specialisten en experts neemt u vrijblijvend contact op met ons online marketing bureau, uw partij voor zoekmachine optimalisatie