Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zelf je auto verkopen

Hoe je het beste een auto kunt verkopen hangt af van je wensen. Zit je in geldnood dan wil je vaak zo snel mogelijk de auto verkopen. Snel je auto verkopen kan op verschillende manieren maar vaak lever je daarbij toch vaak iets in op de prijs. Heb je tijd genoeg om je auto te verkopen dan zijn er weer andere verkoopmethode die interessanter voor je kunnen zijn. In dit artikel gaan we een aantal verkoopmethode bespreken zodat je meer inzicht krijgt in de mogelijkheden die je hebt. Elke manier van auto verkopen kent weer zo zijn voor- en nadelen. 

Zelf verkopen via een advertentiesite

In Nederland is je auto verkopen via een advertentiesite een veel gebruikte verkoopmethode. Alles kun je eenvoudig online regelen. Om een advertentie te maken heb je een goede verkooptekst nodig en goede foto’s van de auto. Wil je adverteren op een site waar veel publiek komt dan kom je niet onder een betaalde advertentie uit. Wil je niet betalen voor je advertentie dan zijn er alsnog voldoende alternatieven. Echter worden deze sites minder vaak bekeken en is de kans klein dat je binnen korte tijd je auto verkoopt. Betalen voor een advertentie is dus aanbevolen wanneer je snel van je auto af wil.

Handelaren actief

Op advertentiesites komen veel handelaren. Niet alleen voor de verkoop van auto’s maar ook voor de inkoop. Handelaren struinen dagelijks de advertentiesites af om op zoek te gaan naar koopjes. Ook al is jouw auto geen koopje en hanteer je een normale vraagprijs, toch ben je een potentiële verkoper voor de handelaar. Vaak wordt je benaderd met de vraag: “ wat is je laagste prijs” of “wat is je uiterste verkoopprijs”. Als je deze vraag per telefoon of email krijgt weet je dus meteen met wie je van doen hebt. Handelaren betalen niet de vraagprijs maar willen daar een stuk onder gaan zitten. Voor hun is het handel en betalen ze niet meer dan handelsprijzen. Voor handelsprijzen kun je de volgende stelregel toepassen: vraagprijs – 25%. Wil je snel de auto verkopen dan kunnen handelaren de juiste partij voor je zijn. Ze komen snel langs, rekenen meteen af en de auto is verkocht. Ga je niet in op handelaren dan kun je een betere prijs verwachten.

Auto verkopen via autoveiling

Met een autoveiling combineer je snelheid en prijs. Je kunt namelijk snel je auto verkopen via https://www.autoverkopen24.be/. Met of zonder schade. Gemiddeld duurt het 1-2 dagen voordat je auto verkocht is. Er zijn meerdere aanbieders welke je auto zelfs al binnen 24 uur kunnen verkopen! Sommige veilingen kosten geld en anderen zijn gratis. De gratis autoveilingen zijn vaak snel te herkennen zodra je de website bezoekt. Er wordt dan prominent aangegeven dat de veiling gratis is. Staat het niet duidelijk vermeld dan is het raadzaam om de kleine lettertjes eens te lezen want soms betaal je toch een fee voor de auto verkoop.

Een autoveiling werkt op basis van hun netwerk. Een groot netwerk betekent meer biedingen op jouw auto en ook een hogere prijs. Verkopen kan vaak erg snel. Zodra jij akkoord gaat met het bod dan is de auto meteen verkocht aan de hoogste bieder en kunnen jullie samen een afspraak maken voor de overdracht. De vrijwaring en betaling krijg je dan meteen in handen omdat er vaak RDW erkende autobedrijven in het spel zijn. Je verkoopt je auto dus aan een erkend autobedrijf. Niet onbelangrijk is ook hier bij het aanmelden duidelijk aan te geven wat de conditie is van het voertuig en tevens goede foto’s te maken. Bij een veiling wordt er geboden aan de hand van de aanwezige informatie. Is je informatie summier dan kan de prijs misschien iets tegenvallen. Autobedrijven welke bieden lopen dan het risico dat de auto toch niet zo is als dat ze hadden verwacht. Betere foto’s en een goede omschrijving van de technische en uiterlijke staat verhogen de uiteindelijke verkoopprijs.

Wij wensen je veel succes met de auto verkoop!