Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Spelen met leerverf

Wie het nog nooit heeft gedaan zal er misschien een beetje door afgeschrikt worden, maar met de juiste tips&tricks is het zo moeilijk nog niet: het verven van een leren oppervlak. Een bank of laars. Een schoen of portemonnee. Het zijn vaak leren producten die wel een likje verf mogen gebruiken. Toch komt dat er vaak niet van. We weten niet hoe je leer verft of de juiste producten zijn niet in huis. Misschien weet u niet eens dat de mogelijkheid er überhaupt is.

Het is goed mogelijk om deze stof die is gemaakt van de huid van dieren, met verf te bewerken. Het vereist alleen wel de nodige tijd en aandacht. Allereerst is het goed schoonmaken en ontvetten van het leren oppervlak een goed begin. Dit is zeer belangrijk voor een mooi en blijvend resultaat. Wanneer dit niet wordt gedaan, is de kans groot dat de verf na verloop van tijd los zal laten. Het oppervlak kan goed voorbewerkt worden met ‘preparer en deglazer’. Dit spul maakt schoon en ontvet. Daarna kan er met een kwastje voorzichtig begonnen worden met het verven, uiteraard met speciale leerverf. Andere soorten verf zullen zich niet hechten aan de schoen, bank of wat je ook maar wilt bewerken. Begin overigens op een plekje waar het niet teveel opvalt. Zo kun je kijken wat het effect zal zijn, zonder dat je het risico loopt dat je schoen of bank niet meer bruikbaar of toonbaar is.

Wie bij leerverf denkt aan zwarte verf, heeft het mis. Het is juist ook een idee om witte leerverf in te zetten. Witte leerverf is uitstekend geschikt als je het toch weer een lichter tintje wil geven. Zet de witte schoenverf daarom in als je schoen wel een likje witte verf kan gebruiken. Ga je voor het bankstel, kies dan voor de leerverf bankstel, zodat je bank weer jaren meekan.

 

 

https://www.leerverfshop.nl/