Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Psychologie om je tennisspel te verbeteren

Als je de mooiste tennisschoenen heren en het beste tennisracket hebt, dan lijk je al redelijk op een prof. Als je ook nog eens heel goed kunt tennissen, ben je nog verder op weg. Echter, als het mentale gedeelte van je spel zwak is, dan zal het moeilijk worden om écht goed te worden. Vandaag bespreken we daarom een tip die je helpt om je mentale tennisspel te verbeteren.

 

De eerste mentale tennistip om wedstrijden te winnen is om positief te denken. De mindset van een persoon is een sleutelfactor voor een winnend tennisspel. Tennispsychologie suggereert dat de speler zijn gedachten in toom houdt en niet de negativiteit de overhand laat nemen. Als een speler negatief begint te denken, reageert zijn lichaam op een negatieve manier. De speler zal zich gespannen voelen en daarmee zou hij op onvrijwillige manier reageren als zijn vermogen om te redeneren in het gedrang komt. Hij zal handelen op manieren die niet zo effectief zijn voor zijn spel.

 

Tennispsychologen suggereren dat de spelers hun gedachten positief houden en dit kan worden gedaan door je bewust te blijven van je gedachten tijdens het spelen. Hoe bewuster een speler is van zijn gedachten, hoe meer hij ze kan pushen om een positiever gedachtenpatroon te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn: positieve zelfbespreking voorafgaand aan het spel, zichzelf oppompen na het winnen van een groot punt of gewoon de geest van brandstof voorzien met positieve emoties en een enthousiaste mentaliteit behouden tijdens de tenniswedstrijd. Het is belangrijk om een duidelijk oordeel te houden en ook gemotiveerd te blijven, ongeacht de score of hoe slecht hij of zij de tenniswedstrijd verliest. Het beheersen van de denkpatronen om het tennispsychologische aspect van het spel te verbeteren, is een moeilijke taak om te vervullen terwijl je je concentreert op het snelle spel, maar iets dat een enorm verschil kan maken.