Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Onderhoud rieten dak

Bezitters van een huis met een rieten dakbedekking mogen zich gelukkig prijzen. Een rieten dak is mooi, heeft een authentieke uitstraling en is bovenal uniek. Daarbij gaan deze mensen ook mee de trend in duurzaamheid, een rieten dak is 100% natuurlijk. Wel moet er wat gedaan worden om zo’n rieten dak mooi te houden. Het onderhoud van een rieten dak vergt namelijk wel wat tijd en moeite. Al zijn er genoeg rietspecialisten, zoals Van den Bergh rietdekkers, die het onderhoud professioneel en tijdig voor u opknappen.

Riet is nou eenmaal gevoeliger voor het weer en het vergaat sneller als het niet goed wordt onderhouden. Gedurende de laatste decennia heeft het rieten dak een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het riet wordt steeds beter behandeld voordat het op de daken komt te liggen en is ook minder gevoelig voor schimmels. Ook laat het minder vocht door en wordt het tegenwoordig zo aangelegd (schroefdakconstructie) dat het brandgevaar minimaal is geworden. Ondanks deze vooruitgang blijft het essentieel dat een rieten kap goed wordt onderhouden. De kost misschien wat geld, maar is nog altijd beter dan dat het complete dak na een vijftien jaar alweer vervangen moet worden.

De kans op mos en algen bij een rieten dak is altijd aanwezig. Zeker als het dak in de schaduw ligt groeien deze planten makkelijk. Ook moet er worden uitgekeken dat het dak niet gaat rotten. Dit kan gebeuren doordat er bijvoorbeeld na een fikse regenbui niet goed is gehandeld. Als het water langere tijd op een rieten dak ligt is de kans groot dat het dak gaat rotten.

Goed onderhoud is dus noodzakelijk. Het is verstandig om eens in het jaar een rietdekkersbedrijf in te huren om het algemene onderhoud te doen. Daarnaast kun je zelf ook de nodige werkzaamheden verrichten in de tussentijd.

http://rietwerk.nl