Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Nieuw personeel werven met Recruiter XL

Heeft u zojuist een vacature uitgezet? Dit is een belangrijke eerste stap bij het werven van nieuw personeel. Maar waar let je dan precies op bij het werven van nieuw personeel ? In dit artikel zullen wij een aantal tips geven om het wervingsproces makkelijker te maken. Recruiter XL is de partij die u daarbij kan helpen. Recruiter XL biedt namelijk software aan om alle processen rondom het wervingsproces te managen.

Zelf doen of uitbesteden

Een nieuwe werknemer vinden is een erg tijdrovende klus. De betreffende persoon moet namelijk maar net bij de cultuur van uw bedrijf passen en daarnaast capabel genoeg zijn om de werkzaamheden uit te voeren. U kunt het wervingsproces zelf uitzetten of dit uitbesteden. Als u op zoek bent naar zeer gespecialiseerd personeel kunnen de kosten hoog oplopen. Bedenk daarom vooraf of u het proces in eigen hand wil houden of niet. Sommige uitzendbureaus zijn namelijk gespecialiseerd in bepaalde sectoren! Zo zijn er uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld de horecasector. Deze bureaus hebben vaak veel meer specifieke kennis ten aanzien van de vacatures en kunnen hier dan ook vaak een geschikte match voor u bij vinden. Let op! Het inschakelen van een uitzendbureau kan behoorlijk duur zijn!

Het wervingsproces documenteren

Zorg dat u tijdens het wervingsproces zoveel mogelijk informatie over de functie in een dossier zet. Stop daarnaast ook alle sollicitatiebrieven en andere relevante stukken in een map documenteert. Zo voorkomt u dat de gegevens gaan zwerven en dat u straks met incomplete informatie te kampen krijgt. Vergeet daarnaast niet om alle open sollicitaties nog een keer langs te lopen. Als hier nog mensen tussen zitten die uw bedrijf verder kunnen helpen scheelt dit u enorm veel wervingskosten. Het scheel daarnaast ook een hoop tijd om het gehele wervingsproces in gang te zetten.

https://recruiterxl.nl/