Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Je eigen designs maken

Is het altijd al een droom van je geweest om een eigen design te ontwerpen voor bijvoorbeeld een schoen of een t-shirt? Kijk dan niet verder, want je bent bij het juiste adres om dit stapje voor stapje te leren. Een design maken is natuurlijk niet vanzelfsprekend en heeft oefening nodig en talent. Gelukkig is het maar een procent talent, en de rest is gewoon oefenen, oefenen, oefenen. Als je hard genoeg je best doet, heb je zo een mooi plaatje op je shirt, die je met trots kan dragen.

Het eerste wat je moet bedenken is wat voor ontwerp je graag op je shirt op schoenen wilt zien. Dit ontwerp maak je natuurlijk zelf, en dit begin je door een schets te maken op ouderwets papier met een normaal hb potlood. Het is niet nodig om met schaduwen te werken, omdat deze toch wegvallen wanneer je met markers en Photoshop gaat werken.

Zodra je dit design hebt geschetst, is het tijd om dit te fine linen. Dit betekent dat je met een zwarte stift of marker alle lijnen accentueert, zodat als je het straks scant, het tenminste zichtbaar is en meer lijkt op een design dan op een schets. Haal onnodige potloodlijnen hier mee weg.

Na dit is het tijd om je design in photoshop te zetten: of een andere bewerk app. Het beste is om voor een app te kiezen die digital art promoot, omdat je dan zeker weet dat je goed zit. Het beste is om gewoon een foto te maken en dit in te scannen, en dan al het onnodige van de foto weg te laten.

Wanneer je dit klaar hebt, is het tijd om te bedenken waar je het design op wilt hebben. Wil je leer verven? Of misschien je schoenen verven? Dan kan je stap 3 skippen, omdat je dit toch met de hand gaat moeten doen. Met een t-shirt is deze stap wel mogelijk, en handig in gebruik.

http://leerverfshop.nl