Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Internet marketing voor u

Ook voor u, eindelijk actief op het internet, is internet marketing zeer belangrijk. Internet marketing is noodzakelijk wanneer u online actief bent. Waarom heeft u een website die niet gevonden wordt? Internet marketing draagt zorg voor de vindbaarheid en stimuleert de ranking van een website. Wat is een website die niet bezocht wordt, eigenlijk niet bestaat, waardoor de website eigenlijk geen bezoekers krijgt. Ook hier speelt internet marketing een cruciale rol. Internet marketing wordt ook wel online marketing genoemd, dit heeft te maken met het feit dat het allemaal te maken heeft met de online weergave, vindbaarheid en presentatie van de website. Internet marketing bestaat uit vele verschillende componenten, sommige daarvan bestaan al lang (bijv. content marketing), sommige zijn relatief nieuw (augmented marketing) en er komen steeds weer nieuwe “begrippen” bij. Sommige nieuwe componenten binnen internet marketing verdwijnen nog sneller dan ze bedacht zijn. Dat zegt alles over de snel veranderende technologieën rondom het internet en daarom ook voor internet marketing.

Internet marketing aanvang

Ergens moet men aan vangen in het leven, ook met internet marketing. Wanneer besloten wordt vanwege een bepaald onderwerp (dit kan algemene informatie zijn, maar ook commerciële informatie met betrekking tot diensten of producten – met uiteindelijk als doel inkomen genereren) online te gaan, moet er vanuit internet marketing het een en ander uitgevoerd worden. Van vrij simpele zaken (bijv. waar wordt de website gehost, al moet zelfs dat niet geheeld onderschat worden, de hosting leverancier moet niet voor de zoek machines “besmet” zijn, goede snelheid kunnen leveren en goede ondersteuning geven. De keus op een gerenommeerde leverancier is vrij eenvoudig en absoluut correct.), tot veel complexere zaken (bijv. moet er gebruik gemaakt worden van augmented marketing). Wanneer de basis keuzes gemaakt zijn, moet er de best passende domein naam gekozen worden. Dit klinkt ook weer redelijk eenvoudig, maar ook hier zijn enkele zaken van belang. Zoek machines zien graag de “brand” terug in de domein naam en ook de landen code (.nl, .de, enz.) voor het land waarvoor de website bestemd is. En deze domein naam moet nog beschikbaar zijn ook. Indien dit geheel rond is, is er een lege website, die geregistreerd en gehost is.

Internet marketing en nu verder

Een website online brengen is niet zo moeilijk, maar voordat men binnen internet marketing de website gaat inrichten, moeten de SEO on-page specialisten aangeven waaraan exact moet worden voldaan bij het opleveren van de inhoud met behulp van content marketing. Er zijn regels voor de titel, de beschrijving en de headers. Daarnaast moet binnen de inhoud maximaal 10% van de woorden het zoekbegrip bevatten en dit zoek begrip moet ongeveer 4-5 maal in de eerste alinea voorkomen, waarvan de eerste keer vrijwel vooraan. De afsluitende zin moet dit zoek begrip nog een keer bevatten. Het is duidelijk dat dit deel van internet marketing een deel van de voorbereidingen en niet verder gaat.