Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Houten kozijnen

Het is een onderwerp waar niet veel over wordt gesproken: kozijnen. Kozijnen zijn belangrijk in elk huis: vaak is dit de fundamentele ondersteuning van een raam, waardoor je makkelijk een raam kan sluiten en open kan doen. Er zijn verschillende soorten kozijnen op de wereld. Zo heb je kunststof kozijnen, die erg duurzaam zijn, stalen kozijnen, die je die industriële look geven, en ook nog houten kozijnen. Over het laatste gaan we het vandaag hebben. We gaan het hebben over de voordelen en nadelen van houten kozijnen, en wat je van de prijs kan verwachten. Een raamkozijn kopen is hierdoor makkelijk.

De voordelen

Het grootste voordeel van een houten kozijn is dat het erg lang mee gaat. In principe ligt de levensduur bij de levensduur van het huis, wat dus betekent dat je dit bijna nooit hoeft te vervangen. Het tweede voordeel is misschien wel het leukste voordeel. Een houten kozijn is vrij ontwerpbaar. Je kan er van alles mee doen, en dit is allemaal mogelijk. Ook kan een houten kozijn in elke kleur worden geverfd en nog die extra personalisatie krijgen die het kozijn verdient. Nog een voordeel is dat hout heel erg isolerend is. Het houdt warmte binnen, en de kou buiten. Ook is het erg bestendig tegen brand en inbraak. Ongelukjes of problemen komen dus niet zo vaak voor.

De nadelen

Het grootste nadeel is dat hout werkt. Dit betekent dat het krimpt en weer uitzet onder verschillende natuuromstandigheden. Ook door vocht kan het hout gaan rotten. Nog een nadeel is dat het veel onderhoud nodig heeft om mooi te blijven. Het moet vaak over worden geverfd. Ook is het relatief veel duurder in vergelijking met kunststof kozijnen.

De prijs ligt tussen de 550 euro en de 800 euro per kozijn, maar dit verschilt natuurlijk per bedrijf.

 

 

http://directeenkozijn.nl