Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe ziet mijn woning eruit over een aantal jaar?

Huizen worden energiezuiniger, dat weten we. Maar welke ontwikkelingen hier precies aan ten grondslag liggen is niet voor iedereen duidelijk. Elke bouwtijd heeft z’n eigen typsiche vormen, materialen en functionaliteiten. Iets wat altijd vooruitgang boekt is de techniek van het bouwen zelf en ook de verbeteringen van alle huishoudelijk gerelateerde apparaten.

Er zijn een aantal trends te herkennen die in de loop van de volgende jaren het voortouw zullen nemen wat betreft inrichting en gebruik van een huis of woning.

Warmtepomp verplicht in nieuwbouw 2021

Vanaf 2021 is een warmtepomp verplicht in nieuwbouw vanaf 2021. Dit heeft zo z’n redenen. Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënte manier van warmtecreatie. Er zijn verschillende varianten, ieder met een eigen gebruiksmanier. In hoofdlijnen blijft het hetzelfde, namelijk dat er met moderne techniek handig gebruik wordt gemaakt van kleine temperatuurverschillen. Ook al zijn deze verschillen klein, kunnen ze door bepaalde natuurkundige processen uitvergroot worden waardoor er grote hoeveelheden energie vrijkomen.

Verandering op de daken

Ze hebben inmiddels een plek weten te veroveren in de alsmaar vernieuwende en groener wordende bouwwereld: de zonnepanelen. Om hier uw slaatje uit te slaan is het verstandig om met een dakdekkersbedrijf rond de tafel te gaan over óf zonnepanelen wel wat voor uw huis is en welke installatie hier het beste voor dient. De ligging van het huis maakt veel uit voor de hoeveelheid zonlicht wat er opgevangen kan worden. Ook kunnen de fiscale aspecten besproken worden.

Hoe stel ik mijn woning veilig?

U heeft een mooi huis, maar hoe beveiligd u deze? Ook de bewakings- en toezichttechniek staan niet stil. Er is een dalende lijn te herkennen in het aantal woninginbraken, en dat heeft veel te maken met het normaler worden van de verschillende beveiligingsdiensten.

Tegenwoordig kunt u behoorlijk goedkoop een degelijke beveiligingsinstallatie laten plaatsen in en rondom uw woning.

Met al deze ontwikkelingen heeft u een veilig, duurzaam huis alsook zeer lage energierekeningen. De investeringen verdienen zich meestal in de loop van een tien jaar terug.

 

http://dakster.nl/