Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe je over beginnersangst komt

We kennen het allemaal wel; beginnersangst. Het is een begrip waar je misschien over hebt gehoord, en als je naar het woord kijkt is het best duidelijk wat de betekenis is. Beginnersangst is een type angst waarbij je bang bent om aan iets te beginnen. Zo wil je misschien een nieuwe hobby oppakken, maar voel je teveel prestatiedruk van mensen die geen beginners meer zijn, en uiteindelijk vermijd je de hobby helemaal.

Je hebt verschillende soorten oorzaken voor beginnersangst. De grootste oorzaak die mensen kennen is de prestatiedruk, zoals genoemd in de inleiding. Prestatiedruk is de druk die je voelt wanneer je van jezelf, of van een ander per se moet presteren en een van de besten moet zijn. Deze druk zorgt er meestal juistv voor dat wat je van plan bent niet lukt, omdat je te geconcentreerd bent op de druk, in plaats van de hobby zelf. Nog een oorzaak is dat je niet weet waar je moet beginnen, omdat er teveel informatie bestaat. Stel je voor je wilt leren drummen. Het is moeilijk om zomaar ergens drumles te volgen of om het zelf te leren met filmpjes, want waar begin je eigenlijk?

Het is moeilijk om met beginnersangst om te gaan. Meestal wil je iets heel graag, maar door deze angst komt het er nooit van. Gelukkig zijn er een aantal manieren om minder angst te voelen. De beste manier? Just do it. Het is niet voor niets een Nike slogan, een groot merk dat gaat om sporten en, zoals je misschien al weet, presteren. Er is geen betere manier om over je angst te komen dan gewoon beginnen. Het is niet erg als iets je niet lukt, want je doet het voor jezelf en niet voor een ander. Waarom zou je genieten van het winnen als je ook gewoon kan genieten van het spelen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.onlinedrumles.nl