Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Groenste energieleverancier

 

Om erachter te komen wie de groenste energieleverancier is is het noodzakelijk om te weten wat critici over hen te zeggen hebben. Zo wordt er elk jaar een onderzoek gedaan door de Consumentenbond in samenwerking met bepaalde milieuorganisaties zoals WISE, Natuur & Milieu en Greenpeace. Deze hebben bepaald wie de groenste energieleverancier van dit moment is.

Dat betekent echter niet dat dergelijke energiebedrijven geen grijze energie produceren en enkel nog duurzame groene energie verstrekken. Het gaat om het totaalplaatje van al het gas en licht dat door een energiemaatschappij wordt aangeboden. Wenst u dus een verstandige keuze te kunnen maken. Dan kunt u de uitkomsten van het onderzoek volledig lezen op Onlineenergievergelijker.nl. Hieronder worden echter wat statistieken gegeven van wat u daar kunt verwachten en wie de groenste energieleverancier op dit moment is. Lees daarom gauw verder.

Groene contracten vergelijken

Wilt u groene energiecontracten vergelijken van de groenste energieleveranciers? Dan zit u bij ons goed. Bij ons kunt u al de groenere energiebedrijven met elkaar en met de vervuilers vergelijken. De plek voor de groenste energiemaatschappij wordt gedeeld door drie leveranciers. Dat zijn Qurrent, OM en Pure Energie. Ze scoren elk een 10 in het onderzoek van dit jaar. De andere voorlopers zitten daar vlak onder tot een cijfer van 7,7. Deze groene energieleveranciers zijn werkelijk de meest milieuvriendelijke en produceren zelf duurzame energie. Daaronder bevinden zich de volgers, die nauwelijks een bijdrage hebben aan de verduurzaming van de wereld en slechts energiecontracten via de groothandelsmarkt doorverkopen. Verder zijn er de vervuilers waar er in totaal 10 van zijn en allemaal een 5,0 of lager scoren. Als u dus een verantwoorde beslissing wilt maken is het raadzaam om naar Onlineenergievergelijker.nl te gaan en daar alle groene contracten te vergelijken. Alle beschikbare groenste energieleveranciers zijn bij ons te vergelijken.