Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Geld besparen op vakantie

Veel mensen gaan in de zomervakantie op vakantie, maar deze luxe is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vandaag bespreken we vijf tips die ervoor zorgen dat je zelf met een kleine salarisstrook op vakantie kunt.

 

Koopje

Onderhandelingen zijn de levensader van de reisindustrie en je hoeft geen inkoopmanager te zijn om er goed in te zijn. De producten zijn tijdgevoelig: een kamer die op een avond leeg is of een niet gevulde vliegtuigstoel kan de volgende dag niet worden doorverkocht. Dus, vooral als u op het laatste moment boekt kunt u goede koopjes scoren.

 

Kies je tijden

Als je zelfstandig boekt in plaats van bij een reisbureau, zorg er dan voor dat u een overzicht krijgt met behulp van een website, zoals Skyscanner.net, waarin alle tarieven, op of rond de gekozen data, worden getoond. Om te illustreren hoeveel tarieven kunnen variëren, heb ik snel gezocht naar vluchten van Londen naar Malaga, die van 24-31 augustus vliegen. De goedkoopste directe vlucht was 149 pond, terwijl de duurste vlucht 740 pond was.

 

Overweeg een indirecte vlucht

Rondhangen op een vliegtuig terwijl je op het strand had kunnen liggen klinkt misschien verschrikkelijk, maar als je echt op je centen let, kan het een bespaartip zijn. Een vlucht naar Malaga op dezelfde data als hierboven genoemd kan nog ongeveer twintig pond goedkoper als je bereid bent om een paar uur op het vliegveld van Kopenhagen door te brengen onderweg naar huis.

 

Kies je datums

Als u tijdens de schoolvakantie moet reizen, ga dan voor de laatst mogelijke data. De laatste week van augustus en de eerste in september zijn normaal gesproken aanzienlijk goedkoper dan de rest van de vakantieperiode.

 

Reizen in oktober

Het alternatief voor een zomervakantie met het gezin is om in oktober te reizen. Het is een lastige tijd van het jaar voor het weer in de Middellandse zee, denk dus eerder aan de Canarische Eilanden, Marokko of Florida (als je het kunt betalen).