Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Emigreren naar Curaçao: Een aantrekkelijk avontuur

Emigreren naar Curaçao is een ontzettend spannende onderneming. U bent Nederland en het regenachtige weer helemaal zat en wilt emigreren naar Curaçao. Of u heeft een nieuwe liefde gevonden die van het eiland afkomstig is. U anticipeert alvorens hoe het zal zijn om van land te verwisselen en de sprong te wagen om te gaan wonen in het Caribisch gebied. Maar is dit wel realistisch? Niet getreurd, er zijn vele mensen die in hetzelfde schuitje zitten als u en graag willen verhuizen naar Curacao. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek emigreren jaarlijks duizenden Nederlanders naar het eiland. Om specifieker te zijn, ligt het aantal op 34.000 tussen 2010 en 2014. Dat is een groot getal en ook u kan daar deel van zijn.

 

Emigreren naar Curacao is niet alleen voor Nederlanders

Emigreren naar Curaçao is niet alleen weggelegd voor Nederlanders die geboren zijn op het vasteland. Ook Caribische Nederlanders verlaten Europa om te re- emigreren naar hun geboorteland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek emigreren zo’n 10.000 Antilliaanse Nederlanders naar Curaçao en de rest van het Caribisch gebied. Van de tweede generatie Antilliaanse Nederlanders zijn dat maar 4000. Ook zijn er natuurlijk veel studenten die na hun studie Nederland inruilen voor hun geboorteland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek vertrokken ruim 16 duizend Antilliaanse Nederlanders uit het Caribisch gebied om te gaan studeren in Nederland.

 

Emigreren naar Curaçao of eerst tijdelijk wonen?

Er zijn veel verschillende bevolkingsgroepen die jaarlijks Curacao bezoeken. Er is een groot aantal aan studenten van bijvoorbeeld de Hotelschool die stage gaan lopen in de horeca op Curaçao. Deze studenten verblijven slechts tijdelijk om het eiland. Meestal duurt hun stage tussen de 6 en 12 maanden. Sommigen van hen verschepen een auto naar Curacao om zich voor te kunnen bewegen op het eiland. Daarnaast zijn er ook expats die tijdelijk op het eiland komen wonen. Deze mensen komen meestal omwille van een baankans die hen is aangeboden. Beide groepen zijn geen emigreerden. U bent pas een emigrant wanneer u permanent of voor langere termijn op het eiland gaat wonen. Het is aan u de keus of u tijdelijk wilt verhuizen naar het eiland of daadwerkelijk wilt emigreren naar Curaçao.

http://www.caribex.nl/