Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een schone plek op werk

Het hebben van een schone werkplek wordt weleens onderschat. Je kunt wel zeggen dat dit belangrijker is dan wat mensen zich realiseren. Sommige werkgevers hechten er niet zoveel waarde aan. Helaas.  Een gezonde werkplek is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van werknemers. In deze blog wordt er meer informatie gegeven waarom. Ook wordt er aandacht besteedt aan hulpmiddelen.

 

Hygiëne belangrijk

Reden nummer één waarom een schone werkplek belangrijk is, is hygiëne. Misschien zag je het al aankomen, maar dit wordt zeer onderschat. Hygiëne op de bedrijfsvloer is belangrijk omdat het een visitekaartje is naar klanten en eigen werknemers. Wanneer je als bedrijf zijnde laat zien dat de gezondheid van andere mensen belangrijk is voor het bedrijf, draagt het bij aan het imago. Je kunt hier denken aan zeep, regelmatige schoonmaak en voldoende aanwezigheid van desinfecterende schoonmaakmiddelen. Rottend eten op de werkvloer moet je ook voorkomen. Het is voor de gezondheid ook belangrijk om een goede hygiëne te hebben. Deze hygiëne is net zo belangrijk als gezond eten. Een schoon huis en een schone werkplek zorgen voor schone en frisse lucht.

 

Meer zaken

Er zijn meer punten. Het verrichten van werkzaamheden in een schone hygiënische omgeving zal de weerstand verbeteren. Het gevolg hiervan is dat er minder snel bezoekers of werknemers ziek zullen worden. Dit leidt natuurlijk tot minder ziekteverzuim. Hoe je het ook bekijkt, de schoonmaak van een kantoorpand is gewoon erg belangrijk. Een vervuilde werkplaats is voor bacteriën een broedplaats. Schoonmaken is goed voor de productiviteit en een verbeterde weerstand. Meerdere onderzoeken tonen aan dat productiviteit onder medewerkers hoger ligt wanneer de medewerkers in een ruimte werken die opgeruimd is en schoon.

 

Oplossing

Een goede hygiëne is de meest voor de hand liggende oplossing. Hiervoor heb je de juiste middelen nodig. Deze vind je bij een groothandel schoonmaakartikelen. Zo een bedrijf verkoopt van alles. Je kunt denken aan onder andere toiletpapier, schoonmaakmachines, vuilniszakken, wegwerpartikelen, speciale reinigingsmiddelen en schoonmaakmiddelen.

http://fayon.nl