Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

De marketingactiviteiten toen en nu

Verandering is sterk aanwezig

De marketingactiviteiten van marketing zijn in de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo is het gebruik van internet voor de meeste Nederlanders onderdeel geworden van hun dagelijks leven. Het gedrag van consumenten zijn daardoor dus erg gewijzigd. De kennis van online marketing en online consumenten gedrag zijn van groot belang voor marketeers. De moderne marketeer moet namelijk niet alleen weten hoe de online marketingcommunicatie werkt, maar ook hoe hij internet kan inzetten.

Wat is online marketing precies

Binnen de marketing speelt internet een steeds grotere rol. Online marketing is namelijk een deelproces van marketing. Online marketing is een proces waarbij organisaties en bestaande of potentiële klanten via het internet waarden en producten creëren en deze met elkaar uitwisselen. Online is een situatie waarbij er verbinding is tussen computers, dus in verbinding staan met het internet. Online marketing biedt verschillende mogelijkheden:

  • Internet kan informatie op maat bieden
  • Internet kan veel informatie over potentiële klanten verzamelen
  • De effecten van marketingcommunicatie op de verkopen zijn goed meetbaar
  • Informatiebehoeften van klanten kunnen op een makkelijke manier worden bevredigd
  • Een grote mate van interactiviteit met de klant is goed mogelijk

Verkoop van producten of diensten via internet

Bij e-commerce gaat het om de verkoop van producten of diensten via het internet. Klanten kunnen dan transacties en wijzigingen via de website afronden. Vele verschillende organisaties benaderen hun klanten via het internet, en verkopen hun producten vervolgens niet online. In dat geval is er wel sprake van een online marketingcommunicatie, dit is een onderdeel van online marketing. Echter is dit geen onderdeel van e-commerce.

Een breder begrip dat online marketing en e-commerce

E-business is een breder begrip dan online marketing en e-commerce. Het gaat bij e-business niet alleen om de interactie met verschillende markten, maar om het inrichten van alle processen die de organisatie in staat stellen om de producten te maken of diensten te verlenen.

https://www.teamnijhuis.nl/