Big advertising balloons
Image default
Business / Marketing and Advertising

3D printen hype

Door middel van 3d printen kan een digitaal ontwerp worden geprint in een tastbaar opject.3d printen kan bijna met alle objecten worden gedaan. Zo worden er verschillende objecten al door middel van 3d printen geprint. Vooral in de medische sector wordt er veelal gebruik gemaakt van 3dprinten. Zo biedt 3d printen al heel veel oplossingen voor problemen die zich voordoen in de medische sector. 3d printen bestaat eigenlijk al zo’n 30 jaar maar is vooral de laatste paar jaar uitgeroeid tot een hype. Er zijn al verschillende 3d printers ontwikkeld en verschillende soorten software waardoor ook de gewone consument hier gebruik van kan maken.

Met een 3d printer is het van belang om eerst een digitale design te maken. Dit kan door middel van verschillende soorten software dat hiervoor is ontwikkeld. Hierbij kun je ook helemaal instellen van wat voor soort materiaal je gebruik van zult maken. Zo kunnen zelfs sieraden met een 3d printer worden ontwikkeld. Vaak werken echte ontwerpers en wetenschappers met vrij ingewikkelde softwares. Tegenwoordig zijn er ook gratis gebruiksvriendelijke programma’s die het 3d printen ook voor de gewone consument vrij makkelijk maken.

Materialen die op dit moment beschikbaar zijn om 3d te printen zijn onwijs lang. Er kan met werkelijk van alles geprint worden. Hierbij is het wel belangrijk om eerst na te gaan met welke printer je te werk gaat. Bepaalde printers zouden namelijk niet geschikt kunnen zijn voor bepaalde materialen. Het is dus belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen. Meest gebruikte materialen zijn abs en abs-x. Abs-x is een product dat van uitstekende kwaliteit is. Het zorgt van weinig kraken in het eindproduct. Het is een mis van glas, tape en andere kleefmiddelen. Abs-x is ook wel een vervangend materiaal van de normale abs. Abs moet op een hogere temperatuur geprint worden omdat het anders leidt tot kromtrekken.

https://www.3dfilament.supplies/nl/