Big advertising balloons
Image default
Offers

3 argumenten om voor jaloezieën te kiezen als raambekleding

In vergelijking met overgordijnen en rolgordijnen zijn jaloezieën niet zo’n hele populaire keuze wanneer het aankomt op het uitzoeken van raambekleding. En dat is wat ons betreft ontzettend jammer, want wij kunnen genoeg redenen en argumenten bedenken waarom je juist wél voor jaloezieën als raambekleding zou moeten kiezen. In deze blog willen we graag wat dieper ingaan op drie van dat soort argumenten. Lees snel verder!

Geen enkele andere soort raambekleding is zo veelzijdig

Wist je dat geen enkele andere soort raambekleding net zo veelzijdig is als jaloezieën? Jaloezieën kun je namelijk helemaal omhoog trekken, tot een bepaalde gewenste hoogte laten zakken of juist helemaal laten zakken. Daarnaast kun je de lamellen (de horizontale stroken aluminium, pvc, hout of bamboe waaruit jaloezieën bestaan) helemaal open draaien, half open draaien of dicht laten wanneer je optimale privacy wilt. Overgordijnen doe je vaak óf helemaal open óf helemaal dicht. Met jaloezieën kun je de lichtinval dan ook veel beter regelen. Houd er wel rekening mee dat jaloezieën nooit 100 procent verduisteren. Zoek je verduisterende raambekleding voor de slaapkamer? Dan zijn jaloezieën dus wat minder geschikt en kun je beter op zoek gaan naar iets anders.

Met jaloezieën kun je jouw kostbare ruimte optimaal benutten

Een ander probleem dat je met overgordijnen hebt, is dat ze onnodig veel ruimte innemen. Dit komt omdat dit soort raambekleding vaak wat verder van de ramen gemonteerd moet worden in verband met radiatoren, leidingen en vensterbanken die meestal in de weg zitten. Zeker wanneer je een wat kleinere ruimte hebt, kan dat kleine stukje ruimtewinst dat je met jaloezieën hebt al een groot verschil maken. Jaloezieën worden namelijk vrij dicht op het raam gemonteerd. Zo kun jij jouw kostbare ruimte optimaal benutten.

Ook zeer geschikt wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt

Ben je allergisch voor huisstofmijt? Dan hoef je vast en zeker geen stoffige gordijnen voor de ramen te hangen, want dit is vaak een plek waar huisstofmijten graag vertoeven. Veel beter is het om te kiezen voor raambekleding met een glad en makkelijk schoon te houden oppervlak, zoals jaloezieën bijvoorbeeld. Ga regelmatig met een vochtige doek over de lamellen heen en huisstofmijten krijgen geen enkele kans! Hebben we je weten te overtuigen en wil je graag jaloezieën aanschaffen? Kijk dan eens op de website van RaamDecoratieDeal.

 

https://raamdecoratiedeal.com/