Uw auto droog zetten? Maak een Douglas carport!

Door een Douglas carport te bouwen maakt u niet alleen een overkapping voor uw auto, maar u verfraaid ook nog eens het uiterlijk van uw woning. Zo ziet u bijvoorbeeld dat deze specifieke houtsoort ook gebruikt wordt voor schuttingdelen en daarnaast kan het ook verwerkt worden in uw carport van douglas hout. Als we teruggaan naar de schuttingtalen snappen wij het dat u alleen de beste kwaliteit producten wilt gebruiken. Duurzame en watervaste producten zijn dan eigenlijk een vereiste, dit ook vooral door de slechte Nederlandse weersomstandigheden. Wind, regen, hagel en sneeuw kunnen ervoor zorgen dat uw schutting veel te voorduren heeft. Daarom is een kwalitatief sterke productsoort zeer belangrijk.

 

Douglas balken vinden hun oorsprong bij de douglasspar

De Douglasbalken van Tuinhout Compleet zijn altijd afkomstig van verantwoord beheerde bossen die rekening houden met duurzaamheid en het herplanten van de bomen die worden gekapt. Het is toch fijn om te weten waar de oorsprong ligt van het hout dat bijvoorbeeld het fundament betekent van uw schuttingdelen. Douglas balken en dus ook het hout ervoor vindt zijn oorsprong bij de douglasspar. Dit is een naaldsoort die voornamelijk groeit in de bovenste regionen van Noord- en West-Europa. Ook worden deze sparren tegenwoordig in Nederland gekweekt. De Nederlandse Staatsbosbeheer doet dan ook zeer hun best om deze boom zijn groei te laten vinden binnen de Nederlandse bossen. Zodoende kan uw carport van douglas hout gewoon uit Nederland komen. Verder kunt u ook gebruik maken van Zweeds rabat douglas, dit is ook een zeer sterke variant en is zeer goed toepasbaar als buitenmateriaal.

 

Uw schuttingdelen van duurzaam douglas balken

Als u een nieuwe schutting wilt laten plaatsen, kies dan voor duurzame materialen die bestand zijn tegen de weersinvloeden anders kunt u binnen een paar jaar weer opnieuw beginnen. Niet alleen duurzaam in de vorm van een lange levensverwachting, maar ook op ecologisch vlak zijn Douglas balken van een duurzame kwaliteit. Dit kunt u terug zien door het PEFC-keurmerk wat deze houtsoort met zich meedraagt. De volledige naam van PEFC staat voor Programme for the Endorsement, dit is een internationale instantie die onafhankelijk is en duurzaam bosbeheer bevordert. Ook Zweeds rabat douglas hout draagt dit specifieke keurmerk met zich mee. Dus wilt u bijvoorbeeld duurzaam douglas hout gebruiken voor uw carport? Dan kunt u kiezen voor douglas balken. Dan weet u dat u milieuvriendelijk bezig bent!