Bigadvertisingballoons

Met ons LED Verlichting gamma is het mogelijk de meeste soorten traditionele verlichting te vervangen. Dat is aan de ene kant erg praktisch omdat je geen nieuwe armaturen met een ander type fitting hoeft aan te schaffen, aan de andere kant zijn er zoveel soorten LED Verlichting in de handel dat het verwarrend kan zijn als je niet thuis bent in alle aanduidingen voor fittingen. Neem bijvoorbeeld de G9 LED die een specifieke fitting heeft voor G9 lampen.

 

Waar wordt de G9 LED fitting voor gebruikt?

Eigenlijk is de term G9 heel logisch gekozen, het staat voor de afstand tussen de twee pinnen. De G9 LED maakt onderdeel uit van de steekvoet lampen of wel Bipin verlichting. Dit is een standaard die is uitgegeven door de IEC. De afstand tussen de pinnen varieert en wordt aangeduid in het aantal millimeters. De G4 lamp heeft pinnen met een afstand van vier millimeter en de G9 LED Verlichting heeft twee pinnen op een afstand van negen millimeter.

 

G9 LED of Halogeen?

Normaal gesproken wordt de G9 fitting gebruikt bij Halogeen lampen. Je kunt de Halogeen lamp eenvoudig vervangen met een G9 LED lamp. De aansluiting is hetzelfde maar LED Verlichting is een stuk zuiniger in stroomverbruik en de levensduur ligt een stuk hoger.

 

Let bij aanschaf van LED Verlichting altijd goed op de juiste fitting. Deze aanduiding wordt doorgaans duidelijk vermeld in de beschrijving. Ook wordt er vaak aangegeven wat het referentie wattage is en wat het effectief aantal watt is van de LED lamp.

https://www.leds-depot.be/