De traditionele firma´s die als leadgeneratie dienstverlening aanbieden zien met lede ogen aan hoe steeds meer kleinere gespecialiseerde bedrijven met de klanten gaan lopen om leads te genereren, deze kleinere bedrijven leveren over het algemeen een hogere kwaliteit leads. Lopen op een manier die voor hen zeer pijnlijk is. De kleinere specialisten zijn de luis in de pels van de leadgeneratie. Zij zijn namelijk in staat om hoogwaardige leads te genereren tegen betere prijzen en aangenaam volume. Traditionele aanbieders in de markt hebben te lang vastgehouden aan de oude principes van telemarketing en e-mailmarketing. Helaas worden beiden elementen op de Europese markt heel sterk aan banden en regels gelegd. Hierbij komt dat de consumenten en zakelijke klanten zelf op zoek gaan wanneer zij iets nodig hebben. Het pushmodel heeft hierdoor zijn langste tijd gehad in de B2B-markt. De B2C-markt is daarin nog verschillend vanwege het feit dat grotere bedrijven budgets hebben om commercials op TV uit te zenden. Hierom heen worden Sociale Media campagnes bedacht, waardoor een merk zich sterker kan profileren bij de doelgroep.

Leadgeneratie in deze tijd

Het gevolg van het moeilijker kunnen opereren in de nieuwe wereld van leadgeneratie, zorgt ervoor dat traditionele partijen de kwaliteitsclubs wensen op te kopen. Hierbij willen zij vooral de kennis en kunde in huis halen.

Een overname garandeert alleen niet dat de kennis ook in huis blijft. De werknemers hebben specifiek gekozen voor een ‘kleinere’ werkgever waar zij zich creatief kunnen uitleven. Grotere bedrijven werken met andere, minder pragmatische en beklemmende procedures. Het gevolg is dat de kennis wegvloeit in de opstart van een eigen bedrijf. Om succesvol te kunnen zijn moeten de overnemende clubs ook nog de sympathie van de klant weten te krijgen. Deze hebben uiteindelijk ook gekozen voor de kleinere organisatie.

Leadgeneratie advies

Het is verstandig om de naam van de overgenomen partijen in takt te laten, zodat klanten zich blijven herkennen in de zakenpartner waar zij de leadgeneratie hebben uitbesteed. Doordat er een grotere firma als moederbedrijf achter zit, kunnen de kleinere bedrijven de dienstverlening sneller uitrollen in het buitenland. Leadgeneratie besteedt men uit bij gespecialiseerde bedrijven. Voor hun is leadgeneratie “corebusiness” en met een daarop aansluitend kwalificatie proces, worden de beste leads gegenereerd en hebben de verkopers deze leads nog slechts voor het inkoppen. Zowel nationaal als internationaal is het dus echt van groot belang om met een gerenommeerde leadgeneratie organisatie samen te werken.

Meer informatie: https://www.virgoleads.com/