Een vergunning aanvragen is meestal niet nodig als u een afvalbak of vuilcontainer gaat huren

U kunt natuurlijk niet zomaar overal een container plaatsen. Soms is het nodig om een gemeentelijke vergunning aan te vragen als u een vuilcontainer of afvalbak gaat huren. U kunt de container gewoon laten plaatsen waar u wilt, maar wanneer u deze laat bezorgen op een parkeerzone of aan een openbare weg, dan is het wél verplicht om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Weet u niet zeker of u in uw geval een vergunning moet aanvragen? Dan is het aan te raden om even contact op te nemen met uw gemeente en na te gaan of u een vergunning dient aan te vragen voor het plaatsen van een container op de door u gewenste plek. Zo voorkomt u namelijk dat u een boete krijgt.

Afvalbak en vuilcontainer in formaat naar keuze huren

Welk formaat container heeft u nodig? Dan moet u zich zeker afvragen als u een afvalbak of vuilcontainer gaat huren. Een vuilcontainer hurenkan namelijk in verschillende formaten en u wilt niet halverwege uw klus moeten vaststellen dat u een te kleine of een te grote container gehuurd heeft. Vindt u het zelf lastig om te bepalen welk formaat container u nodig heeft? Neem dan even contact op met de klantenservice van uw containerverhuurbedrijf en win wat deskundig advies in. Op basis hiervan is het makkelijker om de juiste keuze voor een formaat container te maken.

Lees de leveringsvoorwaarden van vuilcontainer of afvalbak huren

Er zijn bepaalde leveringsvoorwaarden voor het huren van een afvalbak of vuilcontainer. Deze kunt u het beste altijd eerst even lezen. In de leveringsvoorwaarden staat namelijk gedetailleerd beschreven welk soort afval wel en welk soort afval niet gedeponeerd mag worden in de container die u wilt huren. Zo mag u in een container voor puin geen gips en gasbeton, oftewel zachte steensoorten, asbest en grond storten. Enkel harde steensoorten en keramische producten als tegels en dakpannen mogen hierin worden opgeslagen. In een container voor groenafval mag u wel snoeiafval, takken, onkruid, struiken en planten in opbergen, maar niet meer dan 20% gras en 5% grond.