Bigadvertisingballoons

Sommige mensen doen alle klusjes zelf. De anderen hebben er een hekel aan of zijn bang dat ze iets verkeerd doen. Maar zelfs wanneer je bent gezegend met de spreekwoordelijke twee linkerhanden, kun je al snel meer dan een simpel lijstje ophangen. Als je jezelf maar een beetje goed voorbereid. Laat je niet langer afschrikken door de dingen met bijzondere slotbouten of complexe constructies met zelfborende schroeven en houdt rekening met de volgende tips. Dan zal je merken dat je veel meer kunt dan dat je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Bovendien, wanneer je zelf iets voor elkaar hebt gekregen krijg je er een voldaan gevoel bij. Uiteindelijk bespaar je er nog geld mee ook! Genoeg redenen om zelf te klussen dus.

Tip een is: zorg voor goed gereedschap. Dit zal een hoop tijd en moeite besparen. Stel wanneer je aan het begin staan van een grote schilderklus, dan kun je altijd alles handmatig schuren. Dit kost je wel heel veel tijd en dit is moeilijker om zuiver te doen. En omdat het zoveel tijd kost gaan de meeste het halverwege afraffelen. Als je niet wilt beginnen aan een duur schuurapparaat, dan kun je altijd nog een schuurapparaat lenen.

Nog een tip: maak vooraf een lijstje met alle spullen die je nodig hebt. Ander kan het voorkomen dat je net bezig bent met een klus en telkens moet stoppen om nieuwe spullen te halen. Je blijft maar heen en weer rijden. Dit kost natuurlijk veel tijd en zo kom je niet eens aan het klussen toe. Als je alles vooraf inkoopt, kun je in een keer doorwerken.

De derde tip is: lees voordat je het wachtwoord instelt de ervaringen van anderen. Van je eigen fouten kun je leren, maar ook van die van anderen. Lees over de obstakels die anderen voor jou zijn tegengekomen. Dan hoef je zelf niet dezelfde fouten te maken.